Ayağını sıcak tut, başını serin…


Ayağını sıcak tut, başını serin…

Babaannem hep şöyle derdi: “Ayağını sıcak tut, başını serin; düşünme derin.” Derin düşünmemek pek mümkün değil; kafamızda hep sorular, yapılacak işler, sorumluluklar, beklentiler… Başı serin tutmak da zor değil, zaten havalar soğuyor. Ama ayakları sıcak tutabilmek ciddi bir sorun. Özellikle de kadınlar için.

Kışın ofislerimizde elbette ısıtıcılar çok işe yarıyor. Hatta ayaklı ısıtıcılarla yetinmiyor, ayak ısıtıcılar da kullanıyoruz. Hani bilirsiniz, ince bir platform vardır. Ayağımızın altına koyar, fişini prize takarız. Ayağımızdan yukarı doğru bir sıcaklık yayılır. Önce çok iyi gelir, sonra fenalık geçirtir de kapatırız. Hah, işte o ısıtıcılara alternatif bir çözüm var artık: Digitsole. Üstelik bu çözüm, biz nereye gitsek yanımızda oluyor.

Digitsole dışarıdan görünen bir ısıtıcı değil, ayakkabı içine yerleştirilen bir keçe. Ama bildiğimiz keçelere hiç benzemiyor. Çünkü akıllı telefonumuzla kontrol edebiliyoruz! Android ve iOS işletim sistemiyle kullanılabilen Digitsole, Bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor. Sonra ekranda çıkan düğme üzerinden keçeleri açıp kapatabiliyoruz. Aç, derecesini ayarla ve ısın! Piştin mi? Dereceyi düşür ya da kapat gitsin!

Vapurlardaki seyyar satıcılara benzedim, biliyorum ama hepsi bu kadar da değil! Digitsole uygulamasına kayıt yaptırırken kilomuzu ve boyumuzu da girersek, keçeler ayağımızdayken kaç kalori yaktığımızı da öğrenebiliyoruz. Gün boyu hem kalori kontrolü hem de sıcacık ayaklar. Bir kadın başka ne ister ki!

Video izlemek için

https://www.kickstarter.com/projects/1308642275/digitsole-the-first-interactive-insole-to-heat-you

POPÜLER YAZILAR