Daha Serin Bir Gece Uykusu için Tek İhtiyacınız Vantilatör


Daha Serin Bir Gece Uykusu için Tek İhtiyacınız Vantilatör

Yaz aylarının ilk yarısını beklenmedik şekilde serin geçirmiş olsak da, Temmuz ile bastıran sıcaklar yine mevsim normallerinin üzerine çıktı. Ne gündüz ne gece, deyim yerindeyse "yaprak kıpırdamıyor". Kapıyı-camı açıp yatsak da, geceleri sıcaktan terleyip, sabaha sırılsıklam uyanmak adeta yeni normalimiz oldu.

Oysa, özellikle geceyi çok daha serin ve ferah geçirmek elimizde. Bunun için ne yapmanız gerektiğine geçmeden önce, küçük bir teknik bilgi paylaşalım: Isı her zaman aşağıdan yukarı doğru hareket eder. Bu nedenle herhangi bir ortamdaki en serin hava, yer yüzeyindedir. Bu serin havayı yukarı taşımak ve odanın içinde dağılımını sağlamak için ise tek ihtiyacınız bir vantilatör!

Gece uykusunda vantilatörü doğrudan size hava verecek şekilde ayarlamak, çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir. Bunun yerine, vantilatörü bulunduğunuz odada yer yüzeyine konumlandırın. Böylelikle yerdeki serin hava yukarı doğru hareket eder ve size çok daha doğal, sağlıklı bir serinlik sağlanmış olur.

Püf noktası: Hava dolaşımını aksatacak büyük bir objenin vantilatör karşısında yer almamasıdır.

Peki, vantilatörü yerde tam olarak nereye koymak gerekiyor?

Pervaneleri bulunduğunuz yerin tam karşısındaki duvara bakacak şekilde, duvara yakın mesafeye yerleştireceğiniz bir vantilatör, soğuk havanın duvardan dönüp tüm odaya yayılmasını sağlayacaktır.

Püf noktası: Vantilatör ile duvar arasına büyük hacimli bir engelin girmediğinden emin olmanızda fayda var.

Hala yeterince serinlik hissetmiyor musunuz?

Gecenin başında, vantilatörün önüne bir kap buzlu su yerleştirin. Bu sayede yer yüzeyine yakın olan hava daha da soğur ve oda geneline sağlanan sirkülasyon, sizi daha hızlı serinletir.

Püf noktası: Buz kullanmak yerine, buzlu su kullanmaya özen gösterin ve suyun vantilatör ya da diğer cihazlara ait kablolardan uzakta durduğundan emin olun.

POPÜLER YAZILAR