Demir Adam olunur


Demir Adam olunur

Terminator 2’deki Arnold bile olunur. Sürekli bana teknoloji haberleri geçen arkadaşlara bu sefer haber atlattım. Yeni motorsiklet kaskı haberini benden aldılar ve şoke oldular. (Haberi benden aldıklarına değil, kaska…)

İki yıllık “motorcu” kimliğimle kaskın hastası oldum. Kask diyip duruyorum da ayıp oluyor aslında. Adı Skully. Tam adı SKULLY AR-1. Kendisiyle tanıştığıma aşırı memnunum. Hatta en yakın zamanda buluşabilmenin planlarını yapıyorum.

Şimdi şöyle oluyor. Kaskın içindeki köpük malzeme 3 boyutlu lazer kesim olduğu için kafaya gayet güzel oturuyor. Diğer kasklara göre yüzde 70 daha az terletiyor. Akıllı telefon üzerinden internete bağlanıyor. Polikarbon malzemeden üretildiği için ağır değil. Arkasında 180 derecelik bir geri görüş kamerası var. Vizörü buğu veya yansıma yapmıyor, çizilmiyor, tek tuşla güneş ışınlarını engellemek için kararabiliyor. Hepsi bu kadar da değil.

Skully akıllı telefonlar gibi kişiselleştirilebiliyor. Ama vizörden telefon ekranı gibi bir şey beklememek lazım. Yoksa önünüzü göremezsiniz. Sağ alt köşeden nazikçe bir bilgi paylaşımı yapıyor Skully. Telefondan müzik dinliyorsanız çalan şarkının adı arka taraf görüntüsü ile birlikte görünüyor. Skullysystems.com’da pek çok fotoğraf, video ve inanılmaz detaylar var. Siteye girmek kolay, çıkmak zor.

Şimdi hevesleniyorum buluşmaya ama… Dünya genelinde kargo masrafları dahil 1,599 dolar, yani yaklaşık 3500 TL’lik bir fiyatla satışa çıkacakmış. Ayrıca ön siparişle bile Mayıs 2015’ten önce kavuşmak hayal. İki alana bir bedava olmasa da, 349 dolarlık bir indirim var. Beraber kaska girmek isteyen arkadaşlara duyurulur. 

POPÜLER YAZILAR