Dış mekan için en iyi çözüm: Infrared ısıtıcı


Dış mekan için en iyi çözüm: Infrared ısıtıcı

Dış mekan için en iyi çözüm: Infrared ısıtıcı

Onlar, henüz doğalgaz ya da kombiyle tanışmadığımız yıllardan bu yana hayatımızın vazgeçilmezi olan ve bugün de ısıtma denince ilk akla gelen cihazlar… Adı geçtiğinde bile ortamı ısıtma özelliğine sahip olan infrared ısıtıcılar, günümüzde en çok dış mekanlar, işletmeler, restoranlar ve benzeri toplu kullanım alanlarında tercih ediliyor.

İşletmeler, soğuk havada sıcak birer kahve içmek isteyen müşterilerine infrared ısıtıcılarla sunduğu ekstra ısınma sayesinde tüm misafirlerini mekandan memnun uğurluyor. Peki, bu "kızıl mucize" nasıl oluyor da bulunduğu ortamı bu kadar sıcak tutabiliyor?

Infrared, yani kızılötesi teknolojisinin öncelikli amacı, ısıyı üretmekten önce nesnelerdeki ısıyı tespit etmektir. İzlediğimiz pek çok casusluk ya da savaş filminde "infrared görüş gözlükleri" ile bize sunulan o turuncu-kırmızı geçişli görüntülere aşinayız.

Infrared teknolojisi ile ısınma nasıl gerçekleşiyor?

Kızılötesi ışınların kullanım alanları görüntülemeden haberleşmeye kadar çok geniş bir yelpazeye ulaşıyor. Bu teknolojiyi her türlü ortama verimli ısı yayan bir aygıta dönüştürmenin yolu ise, yaydığı ışığın dalga boyunu 9 ila 14 mikron arasına ayarlamaktan geçiyor. Bu dar aralıkta ışık tıpkı güneş gibi bir sıcaklık yayıyor, üstelik hiçbir zararlı yayılım gerçekleştirmeksizin!

Elektromanyetik dalgalar, temas ettiği moleküllerin titreşim yaparak enerji yayınlamasına neden oluyor. Bu enerji ise biz insanoğluna gece ayazında içimizi ısıtan bir sıcaklık olarak yansıyor.

Dış mekanlar için en ideal ısıtma yönteminin infrared ısıtıcılar olmasının sebebi ise, bu tür ısıtmada sıcaklığın etraftaki cisimler tarafından emilmesi. Geleneksel gazlı ya da yağlı çözümlerde sadece hava ısıtılıyor ve bu da dış mekanda sıcağın hızla atmosfere doğru yükselerek helyum dolu bir balon gibi gözden kaybolmasına neden oluyor. Buna karşın, infrared ısıtıcıların yaydığı sıcaklık, etraftaki diğer cisimler tarafından emiliyor ve ardından daha yavaş ve uzun süreli bir yayılım sağlanıyor.

Raks dış mekan ısıtıcıları, sonbahar mevsimiyle birlikte hızla soğuyan akşamlarda her türlü işletmenin en sıcak arkadaşı olmaya devam ediyor. Üstelik IP 24 sınıfı su koruması, uzaktan kumandası ve güvenli kafes sistemi hem güvenli hem de konforlu bir kullanımı garanti ediyor.

POPÜLER YAZILAR