Saçım başım daha “akıllı” olsun artık!


Saçım başım daha “akıllı” olsun artık!

İnovasyon nihayet kişisel bakıma da el attı! Saç kurutma makineleri, epilasyon cihazları gibi teknolojiler tabii ki çoktandır hayatı kolaylaştırıyor ama ben inovasyondan söz ediyorum! Teknolojiden çok daha fazlası gerekiyor. Mesela saçı kuruturken bakım yapan ya da kırıkları toplayan fön makineleri, kepeği önleyen saç şekillendirici maşalar filan olamaz mı? Akıllı diş fırçaları, temizlik robotları, süper zeki cep telefonları yaptılar da neden bizim saçımızın derdine derman olmuyorlar?

Kozmetik, makyaj malzemesi, saç bakımı ürünlerinin durduğu raflar benim için hazine değerinde. Kişisel bakım pazarının ne kadar müthiş bir güce sahip olduğunu kendimden biliyorum. Geçenlerde okuduğum bir habere göre The Beauty Company adlı bir araştırma şirketi bu pazar hakkında bir çalışma yapmış. Pazarın büyüklüğü 426 milyar dolara ulaşmış. En büyük pay ise cilt bakımına aitmiş (%27). Ardından da saç bakımı (%20), makyaj (%20) ve parfümler (%10) geliyor. Geri kalan %10 ise diş macunu, deodorant gibi ürünlere dağılmış durumda. Yani yalnız değilim, dünya da kişisel bakım ürünlerine bayılıyor!

Silikon Vadisi’nin bu konuya el atmasını bekliyoruz. Ben de saçımı anında kıvırcıklaştıran, bir yandan da B vitaminiyle besleyen bir saç maşası istiyorum. Hadi ama, çatallardan arabalara kadar her şey akıllı oldu da bir tek saç bakım ürünlerinde mi inovasyon yapılamadı? Size güveniyorum millet!

POPÜLER YAZILAR