Sadece pembe kılıf yeterli değil!


Sadece pembe kılıf yeterli değil!

Cep telefonlarının yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde, bazı markalar kadın tüketicilere yönelik çalışmaların ilk adımlarını attı. Bu tür ürünler genellikle taşlı, altın simli, süslemeli telefonlar ya da telefon kılıflarıydı. Birkaç telefonu inceleme fırsatı bulmuştum. Teknik özellikler açısından epeyce zayıf, gösteriş açısından ise çok zengin cihazlardı.

Neyse ki zamanla bu hatadan dönüldü. Kadınlara yönelik teknoloji, pembe ya da tavşanlı cep telefonu veya tablet kılıfları anlamına gelmiyor artık. Mesela pek çok kadın spor yaparken cep telefonu üzerinden kalori hesaplamayı, kilometre ya da adım saymayı sağlayan uygulamalar kullanıyor. Giyilebilir teknoloji, kadınların da hizmetinde. Üstelik özellikle bilekliklerin tasarımları gerçekten çok şık.

Navigasyon cihazları da benim gibi yol bilmezlerin hayatını kurtarıyor. Kadınların bu konuda adı çıkmış zaten, ne gerek var işleri daha fazla zorlaştırmaya? Yükleyin uygulamayı ya da arabanıza takın cihazı, bütün yollar sizin. Kestirmeler bile!

Kişisel bakımda da teknolojinin sözü geçiyor artık. Saç rengimizi ya da şeklimizi değiştirmek için fotoğrafımızı bir aplikasyona yükleyip prova yoluyla karar verebiliyoruz. Üstelik bunu herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde yapabiliyoruz. Beğendiğimiz bazı mağazaların koleksiyonlarını online takip edebiliyoruz. Epilasyondan föne kadar her türlü “kızsal” olayda başımızın çaresine bakabiliyoruz. Daha ne olsun?

Yalnız şu saç maşaları daha da akıllı olursa, mesela hava sıcaklığını ölçüp bukleleri ona göre daha dayanıklı hale getirirse veya aklımdan geçen modeli okuyabilirse çok sevineceğim!

POPÜLER YAZILAR