Vantilatör kullanırken bunlara dikkat


Vantilatör kullanırken bunlara dikkat

1. Küçük bir alanda kullanılacaksa masa tip vantilatörleri tercih etmek daha doğrudur. Hem masa hem de ayaklı vantilatörleri duvara doğru konumlandırmak daha geniş bir alanda hava akımı sağlar.

2. Çabuk ısınan ve dar mekanlar için duvar tip klimalar daha uygunken salon, ofis gibi geniş alanlar için hava soğutucuları daha verimli olur. Hava soğutucuları doğanın suyu buharlaştırma ve havayı soğutma prensibinden faydalanıyor. İç mekandaki sıcaklıkları düşürürken nem dengesi sağlıyor. Raks’ın Boreas 130 Hava Soğutucuları bu iş işin biçilmiş kaftan. Raks’ın ileri teknolojili hava soğutucusu Boreas 130, içine konan su sayesinde bir vantilatörün sağladığı hava sirkülasyonun ötesinde soğuk hava üfleyerek ortam sıcaklığını düşürüyor.

3. Tavan tipi vantilatörler de verimlilikleriyle dikkat çekiyorlar. Odanın tavanının ortasında konumlandırılmasına ve zeminden yüksekliğinin 210 cm’den daha az olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Üstelik kış mevsiminde en düşük ayarda ve ters rotasyon yönünde çalıştırıldıklarında sıcak havanın tüm odaya yayılmasını sağlıyorlar

4. Sağlık açısından dikkat edilmesi gereken şey de vantilatörün uzun zaman doğrudan kendinize dönük şekilde çalıştırılmamasıdır. Vantilatör, odadaki hava akışını sağlayacak şekilde insanların 1 metre üstüne gelecek şekilde konumlandırılmalıdır ve rotasyon yapması sağlanmalıdır.

5. Vantilatörü odadaki pencereye doğru döndürürseniz sıcak hava odanızdan daha çabuk atılabilir.

Her ihtiyaca uygun Raks vantilatörler

Raks’ın soğutucu portföyü her alan ve her ihtiyaç için uygun bir ürün sunuyor. Tüm ürünleri https://www.raks.com.tr/tr-tr/sogutma/ adresinde incelemek mümkün. Raks Kutu fan daha küçük alanlarda kullanılmaya uygunken sanayi tipi vantilatörler güçlü özellikleriyle daha büyük alanları serinletmek için uygun. Sadece hava sirkülasyonu yetmez daha da fazla serinlemek istiyorum diyenler için ise SF 16 OLİ Soğuk Buharlı Vantilatör ve Boreas 130 Hava Soğutucuları birebir. Ben yaz kış kullanılan bir ürün istiyorum diyenler için ise tavan vantilatörleri önerilebilir zira yukarıda da belirtildiği gibi kışın ters yönde çalıştırılan tavan vantilatörleri sıcak havanın tüm odaya yayılmasını sağlıyor.

POPÜLER YAZILAR