Yazın klimasız ferahlama yöntemleri


Yazın klimasız ferahlama yöntemleri

Siz de yazın sıcakta ne yapacağını şaşıranlardan mısınız? İşte işinize yarayacak birkaç ipucu…

1. Suyun serinletme gücünden faydalanın. Serin duşlar sıcak havalarda kurtarıcıdır ama duş alma imkanınız yoksa ıslak havlu ve bandanalar baş üzerine veya omuzlara konduğunda serinletici bir etki yapar.

2. Daha az ampul yaparak hem tasarruf edin hem de sıcaklıktan kurtulun. Ampuller yanarken sıcaklık yayar. Mümkün olduğunca az ampul yakın. Bilgisayar gibi çalışırken sıcaklık yayan cihazları da mümkün olduğunca az kullanın.

3. Susamasanız bile su için. Yazın kaybettiğiniz sıvıyı yerine koymanız önemlidir. Susamak dehidrasyonun ilk belirtisidir. O yüzden susamasanız bile her gün en az 2-2,5 litre su için.

4. Vücut sıcaklığını artıracak yiyeceklerden kaçının. Protein ve fazla yağlı besinler metabolik ısı üretimini artırır. Bu nedenle sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeyi, kızartma ve kavurma yerine haşlama ve ızgara pişirme yöntemlerini tercih edin.

5. Hava soğutucusu ile hem havayı temizleyin hem serinleyin. Raks’ın ileri teknolojili hava soğutucusu Boreas 130, içine konan su sayesinde bir vantilatörün sağladığı hava sirkülasyonun ötesinde soğuk hava üfleyerek ortam sıcaklığını düşürür. Böylece klimaya gerek bile kalmaz. Üstelik Boreas 130, havayı nemlendirerek tenin kurumasını önler. İyonizeri ise iyonlar sayesinde havayı tazeler ve sağlıklı bir hava sunar. Uyurken de uyku modu sayesinde siz uyuduktan sonra fan hızı otomatik düşerek daha konforlu bir uyku sağlar.

Bu yaz, Boreas Hava Soğutucular’la çok daha rahat geçecek.

Boreas’ın çeşitleri ve teknik özellikleri:

Boreas’ın 130, 200 ve 300 watt gücünde olan 3 çeşidi bulunuyor. Bu çeşitlerin su tanklarıysa sırasıyla 10 lt, 25 lt, 30 lt olmak üzere değişiyor. Boreas 200 ve 300’de düşük su alarmı ve dokunmatik ekran kullanımı kolaylaştırıyor.

Boreas 130 Hava Soğutucuların ortak özellikleri ise şöyle sıralanıyor:

  • Uzaktan kumanda rahat bir kullanım sağlanıyor.
  • 24 saat zaman ayarıyla istenilen zaman çalışıp durması sağlanıyor.
  • 4 yöne otomatik salınım ile konforlu bir serinleme sağlanıyor.
  • Sessiz çalışma özelliği konfor düzeyini artırıyor.

Daha detaylı bilgi https://www.raks.com.tr/tr-tr/sogutma/ adresinden alınabilir.

POPÜLER YAZILAR