Elektrikli ısıtıcı alırken dikkat edilecek konular


Elektrikli ısıtıcı alırken dikkat edilecek konular

Sonbahar geldi, hava giderek soğumaya ve yağışlar artmaya başladı. Kısa bir süre sonra özellikle akşamları evimizi ya da işyerlerimizi ısıtma ihtiyacı duymaya başlayacağız. Kışın gelmesiyle birlikte ise, ısıtıcılar hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak. Özellikle de pratik ve kullanım kolaylığı sunan elektrikli ısıtıcılar… Çünkü elektrikli ısıtıcılar, evlerimizi ve işyerlerimizi hızlı ve konforlu bir şekilde ısıtmamızı sağlar. Hiçbir çaba harcamadan sadece fişini prize takarak, kısa süre içinde ısınmanın konforunu yaşarız.

Peki elektrikli ısıtıcı seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Kendimiz için en doğru ısıtıcıyı nasıl seçeceğiz? Soğuk havalara hazırlıksız yakalanmamak için bu soruların yanıtlarını okumanızı tavsiye ederiz.

Dış mekânlar için infrared ısıtıcılar

Elektrikli ısıtıcı seçerken, öncelikle ihtiyacınıza en uygun özelliklere sahip ısıtıcıyı tercih etmeniz gerekiyor. Isıtıcıyı nerede kullanacağınız önemli. Kullanım amacınıza uygun olan elektrikli ısıtıcıyı seçtiğinizde hem istediğiniz sıcaklığı yakalayabilir hem de tasarruf etmiş olursunuz. Her ortam için farklı türde elektrikli ısıtıcılar var. Örneğin, açık bir alanı ısıtma ihtiyacınız varsa, ‘infrared ısıtıcılar’ı tercih edebilirsiniz. Infrared ısıtıcılar, ışık yoluyla ısıyı ileten elektrikli ısıtıcılardır. Bu ışığın doğrudan etki ettiği alanı ya da kişiyi ısıtırlar. Işığın ulaşmadığı alanlara etki etmezler. Kafe ya da restoranlarda gördüğümüz ısıtıcılar infrared ısıtıcılardır.

Infrared ısıtıcıyı kullanacağınız alanda yer sıkıntısı yoksa yatay, yer sıkıntısı varsa dikey tip infrared ısıtıcıyı tercih edebilirsiniz. Türkiye’de ısıtma sistemlerinin öncü markalarından RAKS, infrared ısıtıcılarda ayaklı ve duvar tipi infrared ısıtıcısı olarak 2 farklı modelde seçenekler sunuyor. Infrared ısıtıcılarda cihazın güvenlik özelliğinin olması önemli. RAKS Infrared Isıtıcılar; aşırı ısınma emniyeti, devrilme emniyeti, güvenli kafes sistemi, özel alaşımlı alüminyum gövde, termik kesicili ve ayarlanabilir termostat özelliklerinin hepsini bünyesinde barındırıyor.

En çok tercih edilen iç mekan ısıtıcısı yağlı radyatörler

Ev ve ofis gibi kapalı alanlar için en çok tercih edilen elektrikli ısıtıcılar, yağlı radyatörlerdir. Kalorifer peteği görünümünde olan yağlı radyatörlerin, içinde su yerine yağ vardır ve bu yağın elektrik rezistansı ile ısıtılması yoluyla, cihaz bulunduğu ortamı ısıtır. Elektrikli radyatör alırken dikkat edilecek en önemli konu, radyatörün petek dilimi sayısıdır. Radyatörü kullanacağınız yerin büyüklüğüne göre 9-10-11 ya da 12 dilime sahip elektrikli radyatörü tercih edebilirsiniz. Yağlı radyatör alırken; sıcaklık kademesi ve termostat, aşırı ısınma emniyeti, zaman ayarı ve devrilme emniyeti gibi bazı özelliklere sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz. RAKS Elektrikli Yağlı Radyatörler, bütün bu özelliklere ve daha fazlasına sahip. RAKS’ın modern tesislerinde üretilen ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilen elektrikli yağlı radyatörler, tüketicilere en iyi verimi sunuyor.

Pratik fanlı elektrikli radyatörler

Hem iç hem de dış mekânlarda tercih edilebilecek en pratik elektrikli ısıtıcılardan birisi de fanlı elektrikli ısıtıcılardır. Bu ısıtıcılar, ortama ısı yaymayı fan yoluyla, hızlıca yaparak anlık olarak ortamı ısıtan ısıtıcılardır. Bu nedenle kısa süreli kullanım için uygundur. Fanlı elektrikli ısıtıcı alırken; ürünün motor gücü, ısıtma alanı, gövde niteliği, üründe kullanılan malzemelerin kalitesi gibi teknik özelliklere dikkat etmek gerekir. Çünkü bu özellikler, cihazın verimini etkiler. RAKS Elektrikli Fanlı Isıtıcılar; emniyetli, termik kesicili, termostatlı, 2 ayrı güçte ısıtma, soğuk üfleyen vantilatör özelliğiyle modern ve ergonomik tasarımıyla yatay ve dikey kullanım gibi birçok özelliğe sahip. RAKS Elektrikli Isıtıcı modellerinin çeşitleri ve özelliklerine https://www.raks.com.tr/tr-tr/isitma/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Elektrikli ısıtıcıda arayacağınız iki önemli özellik

Satın alacağınız elektrikli ısıtıcının ‘stand by’ moduna sahip olmasına dikkat edin. Stand by modu, ortam ideal sıcaklığa geldiğinde, ısıtıcının kendi kendisine durmasını sağlayan teknolojidir. Böylece enerji tasarrufu sağlayabilir ve ortamın istediğiniz sıcaklığın üstüne çıkmasını önlemiş olursunuz.

Elektrikli ısıtıcı kullanırken, özellikle evinde çocuğu olan kullanıcıların, en büyük korkusu ısıtıcının devrilmesidir. Bu korkuyu yaşamamak için devrilme emniyetine sahip elektrikli ısıtıcıları tercih etmenizde fayda var. Devrilme emniyeti olan ısıtıcılar düştüklerinde çalışmayı otomatik olarak durdurur ve bu sayede kazaları önlerler.

POPÜLER YAZILAR