Şarjımı taşımak istemiyorum!


Şarjımı taşımak istemiyorum!

Geçenlerde kendime hediye olarak aldığım bileklikten (http://raks.com.tr/blog/9/teknolojimi-giydim-hazirim) söz etmiştim. Hayır, o günkü övgülerimi geri almak için yazmıyorum bu yazıyı. Bilekliğimden çok memnunum! Ama bugün öğrendim ki sevgili bilekliğim kadar “akıllı” yüzükler de varmış. Gerçi yüzük takmaya pek alışkın biri değilim ama bu “SmartRing” çok ilgimi çekti doğrusu.

MOTA’nın ürettiği bu yüzükle cep telefonumuza gelen tüm bildirimleri (Twitter ve Facebook dahil), mesajları ve cevapsız çağrıları anında görebiliyormuşuz. Dokunmatik ekranı kaydırarak alt satırlara da geçebiliyormuşuz. Simsiyah zemin üzerinde parlak bir zarf sembolü ya da Facebook logosu! Ne güzel görünüyor, değil mi? Bayıldım doğrusu.

Evet, giyilebilir teknoloji ürünleri çok şık ve işlevsel ama bir sorunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Cihazlarda bir sorun yok da pil ömründe var! Sürekli şarj etmek ya da taşınabilir şarj cihazı taşımak zorunda kalmak hayatı hiç de kolaylaştırmıyor açıkçası. 

Bu konuda iyi bir haber geldi geçenlerde. Ineda Systems adlı bir Hindistan firması, sadece giyilebilir teknoloji cihazlarına yönelik bir çip geliştirmiş. Az enerji harcayan bu işlemci sayesinde cihazların pil ömrü artacak diyorlar. Hatta akıllı bileklikler için üç çekirdekli versiyon üretilecekmiş. Çekirdeklerden biri hareket sensörü ve bağlantılar, ikincisi spor ya da müzik uygulamaları, üçüncüsü de internet için kullanılacakmış. En erken gelecek yıl çıkması planlanan bu çipi merakla bekliyorum çünkü evden çıkarken çantama attığım tonlarca şeyin arasına bir de taşınabilir şarj eklemekten şimdiden sıkıldım!

POPÜLER YAZILAR