Kulak kalbin aynasıdır


Kulak kalbin aynasıdır

Kalbimiz kulağımızda atar ya bazen… Stresliyken, korkmuşken, aşırı yorulmuşken, kardiyodan çıkmışken… Kulaklarınızda, beyninizde o an sadece kalp atışlarınızı duyarsınız. Dıp-dıp.. dıp-dıp.. dıp-dıss… İki gün önce crossfit sonrası kalbim yine kulaklarımda atıyordu, sanki bir tür bas çalıyordu kafamın içinde. Hafif huzur verici, hafif ürpertici, hafif mayıştırıcı…

Sonra, dün, bu kalbin kulakta atması olayını benden çok daha farklı bir yerden değerlendiren müthiş beyinler olduğunu okudum internette. “Kalbimizin izlenmesi için en iyi bölgenin kulaklarımız olduğunu kim bilebilirdi ki?” diye sormuşlar kendi sitelerinde… “Tabii ki siz bilebilirdiniz” dedim içimden, “Ben değil…”

“Siz” dediğim Intel ve SMS Audio. Meşhur 50 Cent’in, yani Curtis Jackson’ın kulaklık ve aksesuar markası SMS Audio ile Intel, kalp ritmini ölçebilen ilk kişisel ses sistemi için kafa yormuş, BioSport kulaklıkları geliştirmiş.

“Neden kulak?” diye soranlara işin uzmanları “Çünkü çok fazla hareket etmiyor,” diyor. Benim gibi aktif kişileri, –öhöm!- spor tutkunlarını, hatta sporcuları, bir de belli ki gün boyu oradan oraya koşturanları, koştururken kendini unutanları düşünmüşler bu kulaklıkları tasarlarken. Yalnız kalp ritmini ölçmekle bitmiyormuş BioSport’un olayı… Aynı zamanda adımölçermiş kendisi. Gürültü gidericisi de mevcutmuş. Terlemeye, suya dayanıklıymış. Akıllı telefonlardaki spor uygulaması RunKeeper’la uyumluymuş.

2014’ün sonunda satışa çıkacak diye okuyunca, alınacaklar listeme BioSport’u da -pardon tam ve uzun adıyla- “Intel işlemcili SMS Audio BioSport kulak içi kulaklığı” da ekledim. Sadece telefonumuz akıllı olacak değil ya, kulaklığımız da akıllı olsun dedim. Pilsiz, şarjsız çalışsın; kalbimi, bedenimi dinlesin. Girdim, ön siparişimi verdim. Yalnız renk kısmında biraz zorlandım. Ama maviyi beğendim, gerçi sarı da güzeldi. Neyse. Çekilişsiz kurasız 2014 sonunda benimsin BioSport.

POPÜLER YAZILAR