2016, 136 yılın en sıcak yıl oldu. Peki 2017?


2016, 136 yılın en sıcak yıl oldu. Peki 2017?

İklim değişikliği etkisini giderek daha da şiddetli hissettiriyor. Doğal yaşamdan tarıma, doğal afetlerin artışından sağlığa kadar pek çok alanda etkisi artık gözle görülür şekilde ortada. Biz de artık her yaz bir sıcaklık rekorunun kırılmasıyla bunu birebir kendi yaşamımızda hissediyoruz.

2016 yılı da cehennem sıcaklarının yaşandığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesinin (NASA) ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ile hazırladığı rapora göre 2016 yılı 1880'den bu yana tarihin karada ve denizde en sıcak senesi olarak kayda geçti. 2015'e göre 0,07 santigrat derece artarak rekor kırıldı. Üstelik dünyada son 3 yıldır peş peşe sıcaklık rekorları kırıldığı belirtildi. Bunun yanında dünyanın en sıcak 17 yılın 16’sının bu yüzyılda yaşandığı da biliniyor. 

2017 yılı için bilim adamları bir sıcaklık rekoru kırılmayacağını ama en sıcak 5 yıl arasına gireceğini tahmin ediyorlar.

Elbette bu sıcaklık artışları El Nino, kuraklık gibi pek çevresel etkiyi beraberinde getiriyor ve herkesin bireysel hayatlarında da iklim değişikliğine neden olan karbon ayak izini azaltacak girişimlerde bulunması şart ama bunun yanında sıcaklarla yaşamaya da alışmamız gerekiyor. Çünkü artık hiçbir zaman serin bir yaz geçirmeyeceğimiz ortada.

Yine önümüzde zor geçecek bir yaz var. Şimdiden önlemimizi almak gerek. Neyse ki Raks’ın soğuk buharlı vantilatörlerden, daha büyük alanlar için kullanılan hava soğutucularına, sanayi tipi vantilatörlerden tavan vantilatörlerine kadar herkesin ihtiyacını karşılayacak bir ürünü var.

Raks’ın tüm ürünleri hakkında bilgiyi https://www.raks.com.tr/tr-tr/sogutma/ adresinden alabilirsiniz.

POPÜLER YAZILAR