Bakımlı erkekler için kişisel bakım önerileri


Bakımlı erkekler için kişisel bakım önerileri

Kişisel bakım deyince çoğumuzun aklına öncelikle kadınlar gelir. Cilt bakımı, saç bakımı, tırnak bakımı… Bu liste uzayıp gider. Ancak, son yıllarda erkekler de kişisel bakımına, en az kadınlar kadar özen göstermeye başladılar. Kaslı ve fit bir vücuda sahip olmanın yanında, cildin, saçın ve sakalların kusursuz görünmesi de erkekler için önemli hale gelmeye başladı. Kişisel bakım trendi erkekler arasında yayılmaya başlayınca da erkeklere yönelik kişisel bakım ürünleri de piyasada yerini aldı. RAKS Burun ve Kulak Tüyü Temizleme Makinesi de erkeklerin işlerini kolaylaştırıp daha bakımlı görünmeleri için önemli bir yardımcı.

Erkekler için kişisel bakım, sadece tıraş olmakla sınırlı değil. Erkeklerin cildinin de tıpkı kadınlar gibi bakıma ihtiyacı var. Her gün tıraş olmak cildi tahriş eder.  Erkek cildi, kadın cildine göre daha kalın yapıdadır, ancak daha fazla yağ üretir. Bu nedenle erkeklerin de bir cilt bakım rutini oluşturması gerekir. Peki kişisel bakımına özen gösteren erkeklerin neler yapması gerekiyor? Bu konuda birkaç önerimiz var.

Cilt temizliği: Kirler gün boyu cildin gözeneklerinde birikir. Cilt, bu kirden arındırılmalıdır. Bunun için cildin, yağ ve nem dengesini korumaya yardımcı olan yüz temizleme jelleri ya da köpükleri kullanılabilir. Yağlı cilde sahip olanların cildi temizledikten sonra tonik kullanmasında fayda var. Böylece cilt, daha parlak ve canlı görünecektir.

Nemlendirme: Cilt temizliğinin ardından, uygun kremlerle cildi nemlendirmek gerekir.

Peeling: Kadınlara göre daha kalın bir cilde sahip olan erkeklerin, cildine peeling işlemi yapması da önemlidir. Böylece ölü hücreler atılır ve gözenekler temizlenir.

Burun ve kulak tüyü temizliği: Erkek bakımının olmazsa olmazlarından birisi burun ve kulak tüyü temizliğidir. Erkeklerin burun ve kulak tüyü, kadınlara göre çok daha fazla. Üstelik yaş ilerledikçe burun ve kulak tüylerinin arttığı da bilimsel olarak kanıtlanmış. Bu tüyleri almanın en pratik, güvenli ve sağlıklı yolu, burun ve kulak tüyü alma makinelerini kullanmaktır. Burun ve kulak tüyü temizliği için makine kullanmanın avantajlarını şöyle özetleyebiliriz:

  • Tüy alıcı makinelerin bıçağı, metal bir muhafazanın arkasına konumlandırıldığı için kullanımı çok güvenlidir. Bu sayede vücudun hassas olan bu bölgelerindeki cildi korur.
  • Bu makineler özel olarak tasarlandığı için de kızarıklık ve tahrişe neden olmazlar.
  • Oldukça kompakt tasarımları bulunan tüy alıcı makineler, rahatlıkla her yere götürülebilir. Pilli ve bataryalı olan modelleri, elektrik olmadığı yerlerde bile rahatlıkla kullanılabilir.
  • Kulak ve burun bölgesinde bulunan ve gözle görülmeyen daha küçük tüyler de tüy alıcı makinelerle rahatlıkla temizlenebilir.

RAKS Burun ve Kulak Tüyü Temizleme Makinesi ile rahat ve
güvenli bakım
Kişisel bakımına önem veren erkekler, burun ve kulak tüylerinin temizliğine de önem verirler. Bakımlı erkekler için her güzel gün, bir RAKS günüdür. RAKS’ın Burun ve Kulak Tüyü Temizleme Makinesi ile istenmeyen tüylerden pratik bir şekilde kurtulabilirler. RAKS’ın Burun ve Kulak Tüyü Temizleme Makinesi; 1 adet 1,5V AA pil ile çalışabilme, güçsüz ve sessiz motoru, taşınabilir pratik kullanımı, şık ve modern tasarım özellikleriyle bakımlı erkeklerin her zaman yanında…  RAKS’ın Burun ve Kulak Tüyü Temizleme Makinesi modellerine https://www.raks.com.tr/tr-tr/kisisel-bakim/erkek-bakim-urunleri/ adresinden ulaşılabilir. 

Tıraş olmanın incelikleri: Bakımlı bir erkek olmanın en zahmetli tarafı belki de tıraş olmaktır. Tıraş olmak, aynı zamanda cildi de yıpratan bir bakımdır. Tıraşın cilde zarar vermesini önlemek için:

  • Tıraş öncesinde yüzü ılık suyla yıkamak, sakalın yumuşamasını sağlar ve cildi tahrişten korur.
  • Tıraşa başlamadan önce tıraş öncesi yağı kullanılabilir.
  • Tıraş sonrasında, kolonya ya da içeriğinde yoğun asit bulunan ürünler kullanılmamalıdır. Nemlendirici kremler tercih edilmelidir.
  • Tıraş süresi uzatılmamalı, kısa sürede tamamlanmalıdır.
  • Tıraş için kullanılan jiletler sık sık değiştirilmelidir.

Saç ve sakal bakımı: Erkeklerin de tıpkı kadınlar gibi saç tipine uygun şampuanları kullanması gerekir. Saçlarında kuruluk ya da aşırı yağlanma olan erkeklerin, uygun şampuan kullanmadığı anlaşılabilir. Sakal bakımına gelince… Sakalın yapısı, saçlardan farklıdır. Çoğu erkek, saç şampuanıyla sakallarını da yıkar. Ancak bu doğru değildir. Özellikle usun sakalı olanların, sakal şampuanı ya da yağı kullanması gerekir. Uzun sakal her gün taranmalıdır. Bunun için küçük bir sakal tarağı tercih edilebilir.

POPÜLER YAZILAR