Gerçek kadar sanal gerçek


Gerçek kadar sanal gerçek

Artık popüler ve daha katlanılır olan ‘gerçek’ gerçeklik değil, sanal gerçeklik. En azından benim için… Çünkü gözlüğü var. Takınca bu dünyadan kopabiliyorsun; oturduğun yerde kendine güzel, oyunlu, filmli bir evren yaratabiliyorsun.

Nereden baksan 20 yıldır var bu tip gözlükler, artık ‘süper keşif’ diyemeyiz. Ama onlar da kendi evrimini geçirdi ve bu seferki başka. Dünyanın en iyi lenslerini üreten Zeiss’ın VR One’ı bu… Pazara girmesine çok çok az kalmış. Ben de tam o pazara giriş anını kolluyorum.

Şu akıllı cep telefonları var ya… VR One onlarla uyumlu. Hem de tek bir modelle değil. Telefonu gözlüğün ‘kartuşuna’ yerleştirip kapağı kapatıyorsun, bitti. Sonra ister 3D film izle, ister sosyal medya qeyfi yaşa, ister oyun oyna… Ben şahsen uzayda, mükemmel teknik donanıma sahip mekiğimde sanal düşmanlarla mücadele etmeyi –neredeyse- hiçbir şeye değişmem. Eğer sadece gözlük takarak stresli ama şahane bir evrende mücadelemi verebileceksem, bunun için elimden geleni yaparım. 99 dolar da veririm, artı 10 dolar kartuş donanımına da veririm. Ön sipariş verir, gelecek yılı da beklerim. Türkiye’ye gelmiyor derlerse bir yolunu da bulurum. Bu arada gelecek yıla ne kadar çok ön siparişim birikti, farkında mıyım? Farkındayım.

Yakında kendi gözlerimle kendi sanal gerçekliğimi yaşayacağım. Şahane olacak.

POPÜLER YAZILAR