Kitap kurtlarına öneriler!


Kitap kurtlarına öneriler!

İş dünyası ile ilgili rehber niteliği taşıyan, güncel kitapları sizler için derledik. Son yılların en önemli sorunlarından ‘iklim değişikliği’ ve onunla mücadele etmede önemli olan ‘atıksız yaşam’ ile ilgili güncel kitaplara yer verdik. İyi okumalar!

Pandemide Liderlik - Zamansız Söyleşiler

Covid-19 virüsünün yaşamımıza girmesiyle birlikte, hem özel hem de iş hayatlarımız kökten değişti. Bu süreçte değişime kolay adapte olan liderler ve çalışanlar belirgin biçimde öne çıkmaya başladı. Kitabın yazarı ve PWN İstanbul üyesi Aylin Satun Olsun, liderlerin pandemi dönemini nasıl yönettiklerini, neler yaşadıklarını, değişime nasıl adapte olduklarını, kendilerinin ve çalışanlarının motivasyonlarını nasıl koruyabildiklerini ele aldı. Kitap için 15 lider ile 4 ay boyunca röportajlar yapıldı. Liderler bu dönemde yaşadıklarını samimiyetle paylaştılar. Yazar, röportajlardaki samimi paylaşımların geleceği şekillendirmede ve geleceğin liderlerine yol göstermede katkı sunacağına inanıyor. Kitapta röportaj yapılan liderler: Mustafa Cem Açık, Güldem Berkman, Damla Birol, Ahmet Dördüncü, Hüseyin Geliş, Beril Koparal, Levent Kömür, Türkân Özilhan, Canan Özsoy, Ahmet Pura, Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Tankut Turnaoğlu, Murat Yeşildere, Ahmet Zeytinoğlu.

X, Y ve Z Kuşağını Anlamak

Helvacızade Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve grubun ABD’deki şirketi Zade Global’in CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, ‘X,Y ve Z Kuşağını Anlamak’ kitabında, başta aile işletmeleri olmak üzere, her sektörden yöneticiler için hayati önem taşıyan bir konuyu ele alıyor. Kuşaklar arası çatışmaların yarattığı olası riskler ve alınabilecek önlemler hâlen dünya üzerinde en çok tartışılan konulardan biriyken, kişisel deneyimlerle uluslararası literatürü Türkiye gerçekleri üzerinden bir araya getiren kitap, yakın gelecekle ilgili zihinleri meşgul eden birçok soruyu yanıtlıyor. Yazar Dr. Büyükhelvacıgil, kuşaklar arasındaki iletişim sorununun iş yaşamında önemli bir problem olduğuna dikkat çekiyor ve ekliyor: “Kitapta, kuşaklar arasında çatışmaya sebebiyet veren vizyon farklılıklarını daha derinlemesine irdeleyerek farklı kuşak temsilcilerinin birlikte nasıl en verimli şekilde çalışabileceğini aktarmak istedim. Kitabın özellikle aile şirketlerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını arzu eden yöneticilere büyük fayda sağlayacağına gönülden inanıyorum” diyor.

İşi Ustasından Öğrenin - Dünyayı Değiştirenlerden Yönetim Dersleri

Hangi hedeflerin peşinden koşarsanız koşun, hangi toplumsal alanda etkili olmak isterseniz isteyin, yönetim bilgisine ihtiyacınız olacaktır. Sanat, müzik, kültür, spor, sağlık, askerlik, bilim, siyaset ve elbette iş dünyası... Her alan farklı bir uzmanlık bilgisi gerektirir, ama yönetim bilgisi her yerde aynıdır. Güçlü yönetim becerileriniz varsa başarılı olursunuz.
Çok farklı alanlarda başarıya ulaşmış kişiler, çoğu kez kendileri bile farkında olmadan, bu bilgiyi kullandı. Einstein’dan Stephen Hawking’e, Coco Chanel’den Bill Gates’e, Michelangelo’dan Madonna’ya, Barack Obama’dan Steve Jobs’a, Pablo Picasso’dan Napoleon’a hepsinin ortak noktası neydi? Mükemmel yönetim becerileri. Eserleri dünyada ses getiren liderlik uzmanı Frank Arnold’ın ‘Yılın En İyi Kitabı’ seçilen İşi Ustasından Öğrenin kitabı, dünyaya yön veren 64 ismin deneyimlerini ve meslek sırlarını mercek altına alıyor.

Başarılı Bir İşin Sırrı

İş hayatında başarıyı etkileyen pek çok faktör vardır. Başarılı bir iş ortaya çıkarmanız için kendinize güveninizin tam olması ve yapacağınız işe odaklanmanız yeterli olmayabilir. Örneğin ekip uyumu, marka yönetimi ve motivasyon gibi unsurlar da belirleyicidir. Ekibi hedefler doğrultusunda ileriye taşıyan kişi ise, ‘lider’dir ve liderin sahip olması gereken bir takım özellikler vardır. Özellikle günümüzde, sürdürülebilir başarı için çalışanların değişen taleplerinin göz önüne alınmasının da ne derece önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Kitapta gerek bireyleri, gerekse şirketleri kalıcı başarıya götürecek formüller yer alıyor. Kitabın yazarı ünlü ünlü iş adamı Hikmet Eraslan, kendi iş yaşamından damıttığı, okuyucuların kariyeri için ‘pusula’ olacak tecrübelerini paylaşıyor. 

Dünyayı Bedavaya Kurtarın

İklim değişikliğinin çevre üzerindeki etkileri hepimizi endişelendiriyor. Dünyaya yardım etmek istiyoruz, ancak nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Çevre aktivisti Natalie Fee’nin ‘Dünyayı Bedavaya Kurtarın’ kitabı, hayat tarzımızı dünyaya yardım edecek şekle dönüştürmek için bize yol gösteriyor. Doğa dostu yaşamak isteyenler için yazarın yazdığı hayat kılavuzu, sizin için küçük ama çevre için büyük etki yaratacak tavsiyeler sunuyor. Yediğimiz gıdalardan tutun da, nasıl dinlendiğimize, yolculuk için hangi araçları seçtiğimize kadar hayatımızda yer tutan hiçbir şey kitapta unutulmamış. Yazar, okuyucuyu farklı düşünmeye ve yaşamaya teşvik ediyor. Dünyayı kurtarma yolunda en küçük çabanın bile kıymetini anlayarak başımızı yastığa daha rahat koyabileceğimizi söylüyor.

Atıksız Yaşam

İklim kriziyle mücadelede atıksız yaşam önemli. Atıksız yaşam gezegenle barışık, zararsız ve sade yaşam pratiklerinden geçer. Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek, kullan-at kültürünü terk etmek ve atık biriktirmeden yaşamak mümkün! Bu, hep beraber yapıldığında ise daha anlamlı. Ceren Özcan Tatar, ‘Atıksız Yaşam’ kitabında, atıksız yaşama geçişte ilk adımın önemini vurguluyor ve okurlarını dönüşüme davet ediyor. Peki, nasıl atıksız yaşarız? Yazar kitapta, yeniden kullanmayı, tüketimi azaltmayı, ayrıştırmayı ve dönüştürmeyi kendi deneyimlerinden yola çıkarak okurlarıyla paylaşıyor. Kişisel bakım ürünlerinden mutfak alışverişine, kompost yapımından plastik tüketimine kadar olan bütün konular ele alınıyor.

POPÜLER YAZILAR