Şifa deposu sıcak içecekler


Şifa deposu sıcak içecekler

Kış mevsimi, içimizi ısıtan, şifalı sıcak içeceklerle bir başka güzel… Üşüdüğümüz anda ya da hastalandığımızda mis kokulu, sıcacık içecekler imdadımıza yetişiyor. Siz hangisini tercih edersiniz? Bitki ya da meyve çaylarını mı yoksa tarçınlı salebi mi?

 
Soğuk kış günlerinde, yapmayı en çok istediğimiz şeylerden birisi, dumanı üstünde sıcacık bir içecek yudumlamaktır. Bir yudum içtiğimiz anda, kokusu ve sıcaklığıyla kendimize gelir, rahatlarız. Evimizde en sevdiğimiz sıcak içeceğimizi yudumlarken, film izlemenin keyfi bir başkadır.     

Kışın, nezle ve grip gibi bulaşıcı hastalıklar yaygınlaştığı için, bitki ve meyve çaylarıyla tarçınlı salep en çok tercih edilen sıcak içecekler arasında yer alıyor. Bu içecekler, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücut direncini arttırıyor ve hastalıklara karşı koruyor. Halen pandemi döneminde olduğumuz için bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Kış da gelmişken, sizlere birkaç şifalı sıcak içecek önerisinde bulunmak istiyoruz. Her birinin kokusu ayrı, lezzeti ayrı güzel... Üstelik faydaları da saymakla bitmez. 

Ekinezya çayı: ‘Kış çayı’ olarak geçen ekinezya, Amerika kıtasında doğal olarak yetişen ve bölgenin en popüler olan bitkilerinden birisidir. Ekinezya çayının bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili yapılmış araştırmalar mevcut. Soğuk algınlığı semptomlarının süresini kısalttığı ve şiddetini azalttığı biliniyor. Kışın çok sık hastalanıyorsanız, ekinezya çayını tercih edebilirsiniz.

Zencefil çayı: Zencefil, bağışıklığı destekleyen ve vücuttaki iltihabı dışarı atan bir baharat. Kendine has, keskin ve yoğun bir tada sahip. Baş ağrısından sindirim sorunlarına, mide bulantısından bağırsak sorunlarına kadar pek çok hastalığa şifa. Zencefilin tazesi ve kurusunu yemeklerinizde kullanabileceğiniz gibi çayını da tüketebilirsiniz. Zencefil çayını özellikle sabahları içerseniz, sizi kendinize getirecek, vücudunuza zindelik verecektir.

Kuşburnu çayı: Kuşburnu çayı, özellikle ekşi sevenlerin tercih edebileceği, rengiyle de göz alan bir bitki çayı. Kan sulandırıcı özelliğinin olması ve C vitamini deposu olması sebebiyle de çok tüketiliyor. Grip ve soğuk algınlığının da düşmanı olan kuşburnu, cildi güzelleştiriyor ve kansızlığa iyi geliyor. İçerdiği A, B, E, K vitamini ve likopenlerle vücut direncini arttırıyor.   

Ada çayı: En güçlü antioksidan özelliğine sahip bitkilerden birisi ada çayıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp hastalıklarının önlenmesinde etkili. Yemekten sonra içildiğinde hazmı kolaylaştırma özelliği var. Boğaz ağrısı ve iltihabına da iyi geldiği biliniyor. Çok sık boğaz enfeksiyonu geçiriyorsanız, ada çayını tercih edebilirsiniz.   

Yeşil çay: Yeşil çay, içeriğindeki antioksidanlarla vücudun zinde kalmasını ve hastalıklara karşı korunmasını sağlıyor. Aynı zamanda vücudun yağ yakmasını kolaylaştırıyor ve hafızayı güçlendirerek Alzheimer’a karşı koruyor. Yeşil çayın birçok kanser türüne karşı koruyucu etkisi olduğu da bilimsel olarak kanıtlanmış. Ancak bunun için düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor.   

Papatya çayı: Doğal bir tadı olan papatya çayı, içerdiği farklı türden antioksidanlar sayesinde kalp hastalıkları ve kansere yakalanma riskini azaltıyor. Aynı zamanda depresyonun etkilerini azaltıyor, uyku kalitesini arttırıyor. Kan şekerini düşürme özelliğine sahip olan papatya çayını, şeker hastaları da rahatlıkla tercih edebilir.   

Elma çayı: En lezzetli ve şifalı meyve çaylarından birisi olan elma çayı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, bağırsaklardaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlıyor, şiddetli öksürüğe iyi geliyor ve kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. A, B ve C vitamini açısından zengin olan elma çayının iştah açıcı özelliği de var. Elma çayını, tarçın ve karanfille birlikte kaynatarak yararını arttırabilirsiniz.  

Salep: Mis gibi tarçın kokan salep de kışın çok tercih edilen sıcak içeceklerden... Yağan karı seyrederken salep içmenin keyfi bir başkadır. Salebin; öksürük ve bronşiti geçirme, kabızlık ve şişkinliği giderme, sindirimi kolaylaştırma, hafızayı güçlendirme, kan şekerini yükseltmeden vücudun tatlı ihtiyacını karşılama gibi pek çok faydası var.  

İçecek keyfini dış mekânlarda da yaşayın!

Bu sıcacık ve lezzetli içecekleri dış mekanda yudumlanmanın keyfi de bir başkadır. İçeceklerinizi açık havada yudumlarken soğuktan etkilenmemek için RAKS’ın dış mekân ısıtıcılarını kullanabilirsiniz. RAKS’ın İnfrared ısıtıcıları, iç mekânlarda olduğu kadar dış mekânlarda da ısınmanızı sağlayacak alternatifler sunar. Ayaklı, duvar ve dış mekân infrared ısıtıcı olarak 3 farklı ürün grubu arasında ihtiyacınıza uygun bir model bulabilirsiniz. RAKS’ın dış mekan ısıtıcı modellerini şu sayfadan inceleyebilirsiniz: https://www.raks.com.tr/tr-tr/isitma/dis-mekan/  

POPÜLER YAZILAR