Vantilatör satın alma rehberi


Vantilatör satın alma rehberi

Sıcak havalarda başvurabileceğimiz en iyi ve en doğal soğutma yöntemi vantilatörler… Farklı ihtiyaçlar için farklı vantilatör çeşitleri var. İhtiyacınızı doğru karşılayabilmeniz için vantilatör seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Peki nedir bu işin püf noktası?

Öncelikle yapmanız gereken, ihtiyacınızı ve vantilatörü konumlandırmak istediğiniz alanı belirleyerek, satın alacağınız vantilatör tipini seçmektir. Yani önceliğinizi belirleyerek işe başlamalısınız. Örneğin, eviniz için vantilatör alacaksanız, ayaklı tip, masa tipi, duvar tipi, tavan tipi, soğuk buharlı vantilatörler, kutu vantilatörü ve buharlı vantilatörlerden birisini tercih edebilirsiniz. Ayaklı vantilatörlerin, kullanımı çok rahattır. Evin istediğiniz köşesinde konumlandırabilirsiniz. Duvar tipi vantilatörler, evde pencerenin olduğu yere konularak, eve temiz havanın daha rahat girmesini sağlar. Eğer dar bir alan için vantilatör arıyorsanız, duvar tipi vantilatörler tam size göre…  

Ofisiniz ya da çalışma odanız için vantilatör arıyorsanız, masa tipi vantilatörleri tercih edebilirsiniz. Restoran, otel, dükkân, geniş çalışma alanı ve fabrika gibi büyük bir işyeri için vantilatör seçerken ise, yüksek kapasiteli olan sanayi tipi vantilatörleri tercih etmeniz gerekiyor. Hem serinlemek istiyor hem de vantilatörünüz dekoratif olarak hoş görünsün istiyorsanız, ev tipi ve sanayi tipi olarak 2 farklı tipi olan, farklı ölçülerdeki dekoratif tavan vantilatörlerini tercih edebilirsiniz.

Kademe sayısına, salınımına ve watt gücüne bakın!

Vantilatörün kullanım alanı ve tipi dışında dikkat edilecek bir başka husus da vantilatörün kademe sayısıdır. Hava sıcaklığı her gün aynı olmadığı için evinizdeki serinlik ihtiyacının seviyesi de her gün farklılık gösterecektir. Vantilatörlerin kademe sayısı bu nedenle çok önemlidir. Farklı kademeler, vantilatör pervanelerinin dönme hızını etkiler ve bu da hava akımının hızını değiştirebilir. Yani kademe sayısı ne kadar fazla olursa, pervane dönüş hızı seçimi de o kadar çeşitli olur. Bu nedenle aldığınız vantilatörde kademe ayarının olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bir diğer unsur da vantilatörün salınımı olup olmadığıdır. Salınım özelliğine sahip vantilatörler, sağa ve sola dönerek odanın farklı bölümlerine hava akımını direkt olarak verir.

Vantilatörlerin pratik kullanımını arttıran ve satın alırken göz önünde bulundurabileceğiniz bir diğer özelliği de kumandadır. Günümüzde vantilatörlerin uzaktan kumandalı modelleri bulunuyor. Kumanda sayesinde ayağa kalkmadan vantilatörünüzü açıp kapatabilir, hız kademesini ayarlayarak ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Vantilatör alırken dikkat edeceğiniz bir başka konu da vantilatörün ağırlığıdır. Tavan tipi ya da duvar tipi vantilatörleri tercih etmiyorsanız, hafif vantilatörleri seçmenizde fayda var. Böylece vantilatörünüzü farklı odalara da taşıyabilirsiniz.

Vantilatör alırken aramanız gereken özelliklerden bir diğeri de vantilatörün istediğiniz soğukluğu sağlamasıdır. Bunu sağlayan da cihazın watt gücüdür. Vantilatörlerin watt gücü genellikle, 30 ila 180 watt arasında değişiklik gösterir. Vantilatörlerin watt gücü ne kadar yüksek olursa, ondan alacağınız verim de o kadar yüksek olur. Ayrıca yüksek enerji sınıfına sahip vantilatörleri tercih etmenizde fayda var. Böylece enerji tüketiminizi azaltabilir ve enerji tasarrufu yapmış olursunuz.    

Malzeme kalitesi ve marka uzmanlığı çok önemli!

Vantilatörde kullanılan malzemelerin kalitesi de en önemli konuların başında gelir. Çünkü malzemelerin kaliteli olması, ürünün uzun yıllar kullanılmasını sağlar. Bu nedenle vantilatör alırken, üründe kullanılan plastik malzemenin ve metal aksamın kalitesini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Genel olarak elektrikli ev aletlerini satın alırken, markanın uzmanlığı da çok önemlidir. Vantilatör, hareketli bir ürün olduğu için üretiminde dikkat edilmesi gereken pek çok teknik konu bulunuyor. Dolayısıyla vantilatör satın alırken, sektörde uzman olan markaları tercih etmeniz gerekiyor. Vantilatör alanında, RAKS gibi yaygın ve uzman bir servis ağına sahip başka bir marka bulunmuyor. Ayrıca RAKS, vantilatörlere 5 yıl garanti süresi veren tek marka olma özelliğine de sahip.        

RAKS Vantilatör Ailesi’nde her ortama uygun vantilatör var

Ülkemizde ‘vantilatör’ deyince akla gelen ilk markalardan birisi olan RAKS’ın her ortam için uygun vantilatör çeşitleri var. İster eviniz, isterse işyeriniz için ihtiyacınıza uygun vantilatörleri RAKS Vantilatör Ailesi’nden seçebilirsiniz. Hız kademeli, salınımlı, kolay kurulumlu, enerji tasarruflu, aşırı ısınmaya karşı korumalı, sessiz ve güçlü motor özellikleri ve daha fazlasına sahip RAKS Vantilatör Ailesi’ne https://www.raks.com.tr/tr-tr/sogutma/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

POPÜLER YAZILAR