Yazı Serin Geçirmenizi Sağlayacak Ev Yapımı 6 İçecek


Yazı Serin Geçirmenizi Sağlayacak Ev Yapımı 6 İçecek

Yazı Serin Geçirmenizi Sağlayacak Ev Yapımı 6 İçecek

Moda dünyası ve tekstil sektörü, kışı sıcak geçirmeyi sağlayacak işlevsel kıyafetler üzerinde çalışsalar da, yaz aylarında tekstil bazlı bir "serinleme" sağlamak şimdilik mümkün değil. Bunun yerine, özellikle güneşin ortalığı yakıp kavurduğu Temmuz ve Ağustos aylarında, teknolojinin nimetlerinden faydalanmak ve bir vantilatörün karşısına geçmek gerekiyor.

Serinlik denince ilk akla gelen, en havalı vantilatör ailesine sahip olan Raks, yaz boyu ferahlık sağlayan vantilatörlerin karşısında “içecek takviyesiyle” serinlik çıtasını bir tık daha yükseltmek isteyenler için, evinizde kolayca yapabileceğiniz bu leziz içecekleri öneriyor:

Reyhan Şerbeti

Son dönemin en popüler içecekleri arasında yer alan reyhan şerbeti, sadece yaz aylarında serinletmekle kalmıyor, aynı zamanda tepeden tırnağa neredeyse tüm vücuda fayda sağlıyor. Koyu mor bir demet reyhan yaprağından iki litrelik şerbet çıkıyor. İçine biraz limon tuzu, birkaç karanfil, bir limon ve bir de çubuk tarçın attığınızda tadı vazgeçilmez oluyor! Şerbetin şekerini ise ister toz şeker isterseniz bal kullanarak kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Karpuz Frozen

Karpuz demek yaz demek! Ancak çekirdekleri, çatalı, kaşığıyla uğraşmak bazen bu lezzetin tadına varmanızın önüne geçebilir. Oysa aynı karpuzu kullanarak kolayca yapabileceğiniz bir frozen, birkaç dakika içinde elinizde tutacağınız bir bardaklık lezzet ve serinlik patlamasına dönüşebilir. Frozen için çekirdekleri ayıklanmış karpuz dilimlerini küp şeklinde kesip mutfak robotuna atın. Biz kase buz ve çok az toz şeker ilave edip 1-2 dakika çırpın ve hemen vantilatörünüzün karşısına geçip irice bir yudumla bu çabayı taçlandırın!

Yeşil Çaylı Limonata

Serinlerken fazla kilolarından kurtulmayı kim istemez ki? Geleneksel limonata lezzetine fit bir dokunuş yapan yeşil çaylı limonatada, bir bardak taze sıkılmış limon suyuna ek olarak 4 poşet yeşil çay ve çeyrek demet kıyılmış taze nane kullanılıyor. Tüm malzemeler kaynamış yarım liste suda yarım saat kadar demlendikten sonra süzülüp ayrı bir sürahiye alınıyor. Ardından limon suyu ve yarım litre su daha ekleniyor. İsteğe göre bal eklendikten sonra buzdolabında soğutulan yeşil çaylı limonata, sıfır beden bir serinlik sağlıyor!

Naneli Ayran

Serinliği ve besleyici özelliğiyle yaz sofralarının vazgeçilmezi olan ayranı hiç naneyle denediniz mi? Yoğurt, tuz ve suyun yanı sıra birkaç dal taze naneyi ince ince doğrayarak hazırlayabileceğiniz naneli ayran, gazlı ve faydasız içecekler yerine sofraların yeni yıldızı olmaya aday.

Soğuk Kahve

Siz de kahve içmeden güne başlamakta güçlük çekiyorsanız, sıcak yaz günlerinde güne canlandırıcı ve serinletici bir başlangıç yapmak için kendinize bir soğuk kahve hazırlayabilirsiniz. Normal kahve malzemelerinin yanı sıra, birkaç büyük buz ve soğuk sütü mutfak robotunda köpürene kadar karıştırmanız yeterli olacaktır. Yorucu mesai saatlerinde en büyük yardımcınız, sizi serinleten masa tipi vantilatörünüz ve bu soğuk kahve olacaktır.

Limonlu Su

"Kahve iyi, güzel ama içinde kafein var, ben selülit istemiyorum!" diyenler, güne her sabah bir bardak limonlu suyla başlamayı tercih edebilir. Vücudun asit dengesini koruyup, C vitamini takviyesi yaparak her güne dinç ve serin başlamanızı sağlayan limonlu su, aynı zamanda sindirim sistemiyle ilgili dertlerinizin de gizli dermanı olabilir. Limonlu suyu yaparken dikkat etmeniz gereken tek şey, limonun bir kısmını bütün halde suyun içine atarken, bir kısmını da sıkıp, kabuğunu yine bardağın içine rendelemek.

Afiyet olsun!

POPÜLER YAZILAR