Yazın sıcaklığını kış bahçesinde yaşayın!


Yazın sıcaklığını kış bahçesinde yaşayın!

Kışın ev ortamından sıkılıyorsanız ve bahçe keyfini de yaşamak istiyorsanız, kış bahçesi tam size göre… Güzel döşenmiş keyifli bir kış bahçesinde, sıcacık çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken, yağmurun sesini dinlemeyi istemez misiniz?

Havalar soğumaya başladı. Yine kapalı mekânlarda ve evlerimizde daha fazla zaman geçirmeye başlayacağız. Kış mevsimi boyunca bahçe ve balkon keyfinden mahrum kalmak istemeyenlerin, son yıllarda tercihi kış bahçesi yaptırmak oluyor. Güneş odası, sera ya da camekân olarak da adlandırılan kış bahçeleri, soğuk havalarda iç ortamın sıcaklığını ve bahçe keyfini yaşayabilmek için, çeşitli teknik ve malzemelerle inşa edilen kapalı ve saydam mekânlardır. ‘Korunaklı hale getirilmiş bahçe’ olarak da tanımlayabiliriz kış bahçelerini…

Kış bahçeleri, kullanıcı ihtiyacına bağlı olarak, yaşama, dinlenme ve çalışma mekânı olarak tasarlanabileceği gibi, içinde yüzme havuzu barındıran, hobi odası olarak ya da mutfak şeklinde tasarlanan kış bahçeleri de bulunuyor.    

 

Özellikleri neler?

Evinize kış bahçesi yaptırmak istiyorsanız ilk olarak; bahçenin büyüklüğüne, içine koyacağınız eşyalara ve renklere göre bir planlama yapmanız gerekiyor. Kış bahçeleri evlerin içinde de, dışında da inşa edilebiliyor. Evinizin balkonuna, bahçesine ya da çatısına bir kış bahçesi yaptırabilirsiniz.

Kış bahçesinde öne çıkan iki model bulunuyor: Villa kış bahçesi ve loca kış bahçesi. Villa kış bahçesi, villa tipi müstakil evler için ideal bir seçim. Villa bahçesinin en güzel konumuna yapılarak, ev sahibinin doğa ve yeşille iç içe olması sağlanıyor. Loca kış bahçesi ise, ev ya yazlık sahiplerinin dışında, daha çok restoran ve cafe’ler tarafından tercih ediliyor. Bu kış bahçelerinin duvarları ve tavanları tamamen camdan yapılıyor. 

Kış bahçesinin yapımı, basit bir ev inşası gibi… İhtiyaca göre kış bahçesinin yapımında kullanılacak malzemeler değişse de, bazı olmazsa olmaz unsurlar var. Bunlardan birisi yalıtım. Özellikle hem bir bahçe hem de bir oturma alanı olarak kullanılan kış bahçeleri için, içerideki sıcak havayı korumak çok önemli. Kış bahçelerinin olmazsa olmazlarından diğeri de geniş camlardır. Bu camlar, hem ortama dekoratif bir hava katar hem de kendinizi dışarıdaymışsınız gibi hissettirir. Kış bahçelerinde ortamı sıcak tutmak için yalıtımlı camların tercih edilmesi gerekiyor. Bahçede keyif yaparken gökyüzünü izlemek istiyorsanız, yalıtımlı cam çatıları tercih edebilirsiniz. Böylece gece ayı ve yıldızları, yağışlı havalarda da yağmur ve karı rahatlıkla izleyebilirsiniz.   

 

Dekorasyonu nasıl olmalı?

Kış bahçesini dekore ederken eşya seçimi çok önemli. İşte size kış bahçesi tasarımında dikkat etmeniz gereken birkaç ipucu:

  • Kış bahçenizde sıcak bir ortam oluşturmak istiyorsanız, dekorasyonda kilim, halı ve battaniyelere yer verebilirsiniz.
  • Kış bahçenizde güzel bir hobi köşesi oluşturabilirsiniz. Bunun için ilgi alanınıza göre bir kütüphane, müzik aletleri ya da tuvale yer verebilirsiniz.
  • Doğanın içinde olduğunuzu daha fazla hissetmek isterseniz, kış bahçenizi dekore ederken ahşap mobilyalar ve aksesuarlardan yararlanabilirsiniz.
  • Kış bahçenize otantik bir hava katmak isterseniz, şömine ve loş ışıklardan yararlanabilirsiniz.    
  • Bitkilerle kış bahçenizi renklendirebilirsiniz. Yeşil yapraklı bitkileri tercih edebileceğiniz gibi, çuha çiçeği ve kamelya gibi bakımı kolay olan kış bitkilerine de yer verebilirsiniz.

 

Kış bahçenizi nasıl ısıtabilirsiniz?

Kış bahçeleri için ısıtma da çok önemli. Isıtma ihtiyacını doğru karşılarsanız, kış bahçenizde konforu yakalarsınız. Kış bahçelerini RAKS’ın modern, ergonomik, pratik, verimli, kullanışlı, uzun ömürlü, dayanıklı ve güvenli ısıtma üniteleriyle ısıtabilirsiniz. RAKS'ın sunduğu geniş ısıtıcı yelpazesinde, her ihtiyaca uygun bir ürün bulmak mümkün. Ayaklı ve duvara monte infrared ısıtıcılar kış bahçeleri için uygun bir seçenek sunarken fanlı ısıtıcılar ya da yağlı radyatörler kış bahçenizi sıcacık yapacak diğer ürünler. RAKS’ın tüm ısıtıcı ürünlerini şu sayfadan inceleyebilirsiniz: https://www.raks.com.tr/tr-tr/isitma/

 

POPÜLER YAZILAR