Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolu


Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolu

Havalar ısındı ya, çıktı yine ortaya sivrisinekler. Hazır güneşi bulmuşken parkta şu ağaçların altında keyifli keyifli oturayım kitabımı okuyayım dedim beşinci dakikada soktu bir sivrisinek. Hep beni bulurlar zaten. En sevmediğim yaratıklar.

O kadar sevmiyorum ki bayağı bir araştırma yaptım haklarında. Mesela uçuş hızlarının saatte 2 km’yi bulduğunu, 2 aya kadar yaşayabildiklerini öğrendim. Yani 2 ay boyunca bize işkence yapıp duruyorlar. 

Diyeceksiniz ki her canlının bir yararı vardır. Tabii sivrisinekler de polen taşıyıp bitkilerin üremesine yardımcı oluyorlar ama yaz akşamlarında bile uzun kollu giysiler giyerek kendinizi korumaya çalışsanız da açık kalmış ufacık bir bölgeyi bulup sizi deli edebiliyorlar.

Sivrisineklerle ilgili öğrendiğim bir bilgi de bir insanın kanını tümden tüketmesi için her birinin o kişiyi bir kez emeceği yaklaşık 1 milyon 200 bin sivrisineğe ihtiyaç olması. Böyle bir şey mümkün değil diye düşünseniz de Kanadalı araştırmacılar yumurtadan yeni çıkmış sivrisineklerin dakikada 9000 ısırık attıklarına tanık olmuşlar. Bu hızla bir kişinin iki saat içinde kanını tümden yitirmesi işten değil.

Anlayacağınız kafayı fena halde sivrisineklere takmış durumdayım. Daha önce onları uzak tutmak için her yolu denedim. Örneğin çikolatanın sivrisineklerin koku duyularını bozduklarını biliyor musunuz? Onun için bol çikolata yiyip kilo almışlığım bile var. Ama bizi bulmalarının yolu solurken dışarıya verdiğimiz karbondioksit. Nefes almayı durduramayacağımıza göre her koşulda bizi buluyorlar malesef.

Ancak bu yıl ne yapacağımı iyi biliyorum. Alacağım bir sivrisinek kovucusu olan vantilatör hem serinleyeceğim hem de sivrisineklerden kurtulacağım. 

POPÜLER YAZILAR