Ev ve işyerlerinde dekoratif serinlik: Tavan vantilatörleri


Ev ve işyerlerinde dekoratif serinlik: Tavan vantilatörleri

Sıcak hava gün geçtikçe etkisini artırıyor. Üzerine bir de nem eklenince sıcaklarla mücadele etmek zorlaşıyor. İşte sıcaktan bunaldığımız bugünlerde vantilatörler imdadımıza yetişiyor. Pencere ve balkonların serinlemek için yetersiz kaldığı kapalı alanlarda tercih edilen vantilatör çeşitlerinden birisi de tavan vantilatörleri…

Ev, işyeri, okul, kafe ve otel gibi birbirinden farklı mekanlarda kullanılabilen tavan vantilatörleri, hava akımı yaratarak ortamın hızla serinlemesini sağlıyor. Odanın ısı dengesini sağlamanın yanında, nem dengesini de koruyor. Ayrıca, doğal havanın sirkülasyonuyla soğutma sağladığı için az miktarda elektrik tüketiyor. Odadaki ışığa monte edilerek kullanıldığı için de herhangi bir yer kaplamıyor.

Ev tipi tavan vantilatörü seçilirken odanın büyüklüğü önemlidir

Tavan vantilatörlerinin birbirinden farklı modelleri bulunuyor. Tavan vantilatörleri arasında yer alan ürünler; dekoratif tavan vantilatörleri, ev tipi tavan vantilatörleri ve sanayi tipi tavan vantilatörleridir. Ev tipi tavan vantilatörü seçiminde odanın büyüklüğü rol oynuyor. Geniş ya da uzun odalar için birden fazla tavan vantilatörü tercih edilebiliyor. Ayrıca tavan vantilatörünün, tavanın tam ortasına yerleştirilmesi gerekiyor.

Tavan vantilatörünün pervanesinin yerden yüksekliği, 2,1 metre ile maksimum 2,9 metre arasında değişiyor. Tavan vantilatörlerinin 3 ile 6 arasında değişen kanat sayısı bulunuyor. Kanat sayısını da belirleyecek olan yine odanın büyüklüğü. Küçük alanlarda 3 kanatlı tavan vantilatörleri tercih edilirken, geniş mekanlarda ya da ofislerde 6 kanatlı tavan vantilatörleri kullanılabiliyor. Tavan vantilatörlerinin lambalı avize tipi ve lambasız olan modelleri kullanılıyor. Elektrik anahtarı üzerinden açılıp kapanan tavan vantilatörlerinin, ayrıca uzaktan kumandalı ve ipli olanları da bulunuyor.   

Dekorasyonun parçası olan dekoratif tavan vantilatörleri

Tavan vantilatörleri arasında yer alan dekoratif tavan vantilatörleri, serinletmenin yanında mekâna da hoşluk katıyorlar. Dekoratif tavan vantilatörlerinin farklı renk ve boyutlardaki pervanelerinin yanı sıra, avizeli ve lambalı seçenekleri de bulunuyor. Dekoratif tavan vantilatörlerinin seçiminde ürünlerin kanat genişliklerinin seçimi, tamamen kişisel bir tercih. Aynı mekânda 80 cm’lik ürün de, 105 cm’lik ya da 130 cm’lik ürün de kullanılabiliyor. Dekoratif tavan vantilatörünün montajının, uzman bir elektrikçi tarafından yapılması gerekiyor.

İki farklı yöne dönme özeliği

Vantilatörün lider markası olan RAKS’ın Dekoratif Tavan Vantilatörleri, iki farklı yöne dönebilen motora sahip. Yazın sağa dönerek serinlik verirken, kışın da tersine dönerek sıcaklığın yükselmesine ve oda ısısının artmasına yardımcı oluyor. Yani yaz-kış kullanım için uygunlar.  

Tavan vantilatörlerinin bir diğer tipi olan sanayi tipi tavan vantilatörleri, işyerlerinde kullanım için daha uygun. Sanayi tipi vantilatörler güçlü motor özelliğiyle iyi bir performans ortaya koyuyorlar. RAKS, sanayi tipi tavan vantilatörlerinde, alüminyum pervane kullanıyor ve tüketicilere 140 cm’den 40 - 50 cm genişliğe kadar farklı pervane seçenekleri sunuluyor.

Tavan vantilatörü almadan önce RAKS’ın modellerini inceleyin!  

Sektörünün öncüsü olan RAKS markası tüketicilerine; dekoratif tavan vantilatörleri, ev tipi tavan vantilatörleri ve sanayi tipi tavan vantilatörleri olarak 3 farklı tipte, birbirinden kullanışlı modeller sunuyor. RAKS’ın tavan vantilatörleri, 3 ila 6 arasında değişen kanat sayısı ve 55 Watt’tan 100 Watt’a kadar değişen Watt gücüyle her ihtiyaca cevap veriyor. Ayrıca RAKS ürünleri aşırı ısınmaya karşı korumalı motora sahip olma özelliğiyle de tüketicilerine güven veriyor. RAKS tavan vantilatörleri, özel tasarım kanatlarıyla da fark yaratıyor. “En Havalı Vantilatör Ailesi”ne sahip olan RAKS’ın, yılların tecrübesiyle ürettiği tavan vantilatör çeşitlerini https://www.raks.com.tr/tr-tr/sogutma/tavan-vantilatorleri/ adresinden inceleyebilirsiniz. 

POPÜLER YAZILAR